ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KOCAALİ

Kocaeli districts.png
Ancak bölgenin yapısından kaynaklanan sıtma ve benzeri hastalıklar nedeniyle çevresi 1900 yılların başlarında deniz seviyesinin yaklaşık 15 m. yüksek olan şu an ki yerleşim yerine taşınmıştır. “Kocaali” adı ile ilgili rivayet vardır: Birincisine göre 1900 yılların başlarındaki göç sırasında hastalıklarla boğuşan ilçe halkına oldukça iri gövdesiyle “Ali” adında birisi her bakımdan yardımcı olmuş ve bu yüzden


buranın adı Kocaali olarak kalmıştır. İkinci anlatıma göre ise, ilçenin şu anki yerine yerleşimi sağlayan kişiye izafeten “Kocaali” adını aldığı söylenmektedir. 1954 yılına kadar Karasu ilçesine bağlı bir köy olan Kocaali, bu tarihte bucak merkezi olmuş ve 1956 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur.
 19.06.1987 tarih ve 3392 sayılı yasa ile Sakarya iline bağlı bir ilçe haline gelmiştir. 15.09.1988 tarihi itibariyle ilk kaymakamın göreve başlaması ile fiilen ilçe olmuştur. İlçede merkeze bağlı 8 mahalle, 1 bucak ve 30 köy bulunmaktadır.
İlçedeki Kültür ve Turizm Derneği, tanıtım amacıyla her yıl “Kültür, Turizm ve Fındık Festivali” düzenlenmektedir. Ayrıca güneşin denizden doğup, denizden battığı Türkiye’nin tek yerleşim yeridir. 14 km. uzunluğunda 250 m. genişliğinde şifalı halis kum plajı vardır. Kum kalite özelliği bakımından, dünya standartları açısından 2 sınıf olarak tescil edilmiştir. İlçenin güneyinden başlayan bir doğa harikası olan Maden Deresi, kuzeyde Karadeniz’e dökülmektedir.
 Tarihsel olarak Gümüşoluk Köyü Camii [Kocaali], maden deresinde Rumlardan kalma “maden ocakları”, Şerbet Pınarı’nda “manastır”, şu anki adıyla bilinen Bolazar Köyü geçmişte Bolpazar olarak tarihin büyük pazarının kurulduğu köydür. Akpınar Köyü sınırlarında Maden Deresi boyunca “trekking”e ve Melen Çayı Beyler Köyü civarında “rafting”e elverişli yerler bulunmaktadır.
İlçe yüzölçümünün %25’i (55.8 km2) orman alanı ile kaplı olup ağırlıklı olarak çam, çınar, kayın, ıhlamur, kestane ve kızılağaç türleri mevcuttur. Arazi kullanımı bakımından genel bitki örtüsünün fındık bahçeleri olduğu söylenebilir. Kocaali ilçesi Batı Karadeniz Bölgesinin bittiği, Marmara Bölgesinin başladığı yerde olduğu için iki bölgenin iklimleri etkisi altında bir geçiş iklimine sahiptir. Genel olarak yazları sıcak ve kısmen yağışlı, kışları ise kar ve yağmur yağışlı geçer. Kış aylarında yağışlar genelde kar ve yağmur, ilkbahar ve sonbahar aylarında ise sadece yağmur görülür. Metrekareye ortalama 900 kg yağış düşer. Genellikle sonbahar mevsimi sonu, kış ve ilkbahar aylarında yoğun sis görülür.